Chciałabym wam zaproponować bardzo proste ciasto z jabłkami, które jest bardzo smaczne i wyjdzie każdemu. Nie trzeba również stosować żadnych tajemnych technik, żeby owoce nie opadły na dno ciasta. One po prostu nie opadają :)
Proste ciasto z jabłkami - przepis
Składniki na blachę typu keksówka 14x25:
10 łyżek mąki (czubatych łyżek stołowych, czyli takich do zupy)
8 łyżek cukru (płaskie łyżki)
10 łyżek oleju (według uznania, ja stosuję rzepakowy)
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jabłka
Wszystkie składniki wkładamy do miski, miksujemy i przelewamy do foremki wyłożonej papierem, albo wysmarowanej smalcem i posypanej bułką tartą. Jabłka obrane i pokrojone na plastry układamy na cieście i trochę je wciskamy w głąb ciasta.
Ciasto pieczemy około 40-45 minut na 190 stopni. Czy ciasto jest gotowe, zawsze sprawdzam drewnianym patyczkiem. Jeżeli patyczek po wbiciu go w ciasto jest suchy to znaczy, że ciasto jest gotowe.
Smacznego :)
Serdecznie zapraszam do obserwacji naszego fanpage Zaradna pani domu. Tam znajdziesz patenty jak robić, żeby się nie narobić, ale żeby wyszło dobrze, przepisy, rady. Tam będziesz na bieżąco z najnowszymi artkułami na blogu :)
Na fanpage czekam na TWÓJ komentarz, pytanie, twoje zdanie. ZAPRASZAM :)